Vaxholmstyget

 

 

D

u har kanske närmat dig Vaxholm från havet. Som passagerare på en av Waxholmsbolagets klassiska båtar. Eller för egen maskin – eller egna segel. Rundat någon av de många lummiga öarna och sett stan dyka upp strax syd om fästningens imponerande murar. Då tänker du säkert på Vaxholm som en skärgårdsstad. En sommarstad med sol och glittrande vatten…

Kanske har du bara varit på besök för en dag. Tagit en promenad genom de trånga gränderna mellan välrenoverade, vackra trähus. Tittat på Rådhuset vid torget, besökt Hembygdsgården, inspirerats av konsthantverk och gallerier. Ätit en knäckebrödsmacka med nystekt strömming eller middag på hotellet. Och främst upplevt Vaxholm som en charmig, anrik och pittoresk småstad…

Vi som har lyckan att bo här vet att båda bilderna stämmer. Vaxholm är både skärgårdsstad och småstad. Och lika mycket präglat av sina historiska sevärdheter som sitt myllrande strög. Men det finns en sida till.

Sommarstaden lever också sitt liv på vintern. Ett mer rofyllt, nära vardagsliv med helt annan puls. Tänk dig ett Vaxholm där måsarna seglar över en nästan öde gästhamn, där den salta vinden blåser över glest befolkade hamnar, gränder och torg och där alla de vackra gamla byggnaderna bäddats in i mjuka, vita snötäcken. Då har du hela bilden av Vaxholm. Vårt Vaxholm, så som vi vill förmedla det till dig med Vaxholmstyget.

/Linda & Jesper Wahlström

Vaxholmstyget finns att köpa som kökshanddukar, kuddvar, metervara och brickor i olika format i vår webbshop theBedandBreakfastshop.se.